Over het festival…

Schilderachtig Enkhuizen

Deunen & Deinen vindt plaats in Enkhuizen aan de voormalige Zuiderzee. In de binnenhaven overwinteren de historische schepen, de stad zelf is een monument van oude schilderachtige gebouwen en aan de kademuur biedt het IJsselmeer schitterende vergezichten.


Dit festival is één van de weinige maritieme evenementen die in het midden van de winter plaatsvinden. Vanaf de start in 2005, toen nog in de Drommedaris, heeft Deunen & Deinen mede daardoor een grote aantrekkingskracht op festivalgangers én artiesten.

Maritieme Folk
Met een beperkt budget, het festival wil selfsupporting zijn, slaagt de organisatie er elk jaar in een afwisselend en kwalitatief verantwoord programma te brengen.
De artiesten putten hun repertoire uit alles wat met de zee heeft te maken. De vorm die ze daarvoor kiezen is zo divers mogelijk, van ballade tot shanty, van solo tot samenzang, van traditie tot nieuwe liederen, van a-capella zang tot opzwepende folkmuziek.

Geen subsidies en commerciële sponsoren
Het festival wil zijn eigen broek ophouden! Dat betekent dat we geen beroep willen doen op subsidies en commerciële sponsoren.
Maar, hoewel elke Euro zuinig en verantwoord wordt uitgegeven, het geld moet ergens vandaan komen. Dankzij de arrangementen en maaltijden, maar ook dankzij de donaties en de giften van vrienden en bezoekers, kan Deunen en Deinen blijven voortbestaan.